Nikolić: Vlada kleptokratija

SNS održao konferenciju o suzbijanju organizovanog kriminala, na kojoj je lider stranke Tomislav Nikolić ocenio da je u Srbiji korupcija dobila enormne razmere.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2011.

11:41

Default images

On je dodao Srbiji je potrebna antikorupcijska strategija, zasnovana na reformi institucija, izmenama zakonodavstva i partnerstvu države i civilnog društva.

Nikolić je rekao da je korupcija u Srbiji dobila "enormne dimenzije" i da su se svi uticajni faktori društva "udružili u krađi" javnog dobra i stvorili "lopovsku oligarhiju".

"To je stanje koje može da se nazove kleptokratija", rekao je Nikolić i dodao da u Srbiji borba protiv korupcije nije nikad započeta jer "svi sarađuju međusobno".

On je dodao da stanovništvo "ima masovno nepoverenje u državne institucije" i da su narušeni sistemi vrednosti i da "vlada sveukupna dezorijentacija".

Nikolić je rekao da je suzbijanje korupcije prioritet SNS jer, kako je naveo, bez obračuna sa korupcijom nisu mogući oživljavanje ekonomije i prihvatanje evropskih vrednosti.

" Borba protiv korupcije je, recimo, kao vežbanje u teretani. Nikada ne smete da prestanete da se borite protiv korpucije, kao što nikada ne smete da prestanete da idete u teretanu", rekao je Bredford Džonson, nekadašnji saradnik Transparentnosti Internešnel koji je učestvovao na konferenciji SNS .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: