Ben Ali: Presuda je"pravno bezumna"

Svrgnuti predsednik Ben Ali je presudu kojom je osuđen na 35 godina zatvora nazvao "pravno bezumnom" i "politički oportunom", rekao je njegov advokat Le Bornj.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2011.

20:51

Default images

Advokat je izjavio da Ben Ali smatra donošenje presude po kratkom postupku već prvog dana suđenja "parodijom pravde".

Sud u Tunisu je osudio svrgnutog predsednika i njegovu suprugu u odsustvu, i to na po 35 godina zatvora i novčanu kaznu od 91 milion tuniskih dinara (65,6 miliona dolara).

U pitanju je presuda po optužbi za krađu i nezakonito posedovanje novca i nakita, dok se presude po drugim optužbama očekuju 30.juna.

Ben Ali (74) se nalazi u egzilu u Saudijskoj Arabiji, a Tunis je napustio 14. januara, posle masovnih demonstracija kojima je prekinuta njegova vladavina od 23. godine.

Protiv Ben Alijeve porodice i bivših ministara vodi se više paralelnih istraga, uključujući istrage za ubistvo, zloupotrebu vlasti, ilegalnu trgovinu antikvitetima i pranje novca. U narednim procesima će mu biti suđeno za ugrožavanje državne bezbednosti i ubistva, kao i za nezakonito posedovanje narkotika i oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: