Ceci narukvica sledeće sedmice

Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić do kraja nedelje počinju sa izdražavanjem kazne kućnog zatvora, saznaje B92 iz više izvora.

Izvor: B92

Nedelja, 19.06.2011.

16:13

Default images

Iako su pred beogradskim Višim sudom Ražnatović i njena sestra još 5. juna osuđene, one još čekaju na narukvice preko kojih će biti kontrolisano njihovo kretanje.

Niko od nadležnih nije želeo da objasni zašto se toliko čeka, a pravnici objašnjavaju da iako ne postoji vremenski rok, u praksi se u predmetima od velikog javnog značaja uručivanje obavlja u roku od nekoliko dana.

Uručivanje presude nije jedina stvar koja u, inače predugom postupku protiv Ražnatovićeve kasni. Krivična prijava podneta je još pre jedanaest, dok je sudski postupak zbog nezakonitog prisvajanja 5 miliona evra od transfera fudbalera, trajao gotovo osam godina. Svo to vreme Ražnatovićeva i njena sestra mogle su neometano da putuju po svetu.

Nedavno je pažnju javnosti skrenulo i njeno pojavljivanje na prijemu u Ambasadi Ruske Fegeracije i to na poziv diplomata te zemlje koji su na službi u Beogradu.

"Rusi mogu da zovu koga hoće, ali je trebalo da predstavnici naše države napuste prijem, kad su videli da je ona tu", kaže Dejan Anastasijević, novinara nedeljnika Vreme.

U Upravi uza izvršenje krivičnih sankcija su nam rekli da još uvek nije određen poverenik koji će pratiti da li se Ražnatovićeva pridržava zakona, tokom izdržavanja kazne. Poverenik će biti izabran, kada sud upravi uruči presudu. Od tog trenutka počinje i njeno izvršenje. Pored poverenika koji ima prava da fizički obilazi kuću Svetlane Ražnatović i poziva je telefonom, njeno kretanje biće praćeno u Operativnom centru i to bez prekida, tokom godinu dana, 24 sata.

Ukoliko osuđena Arkanova udovica napusti objekat, ili na drugi način prekrši zakon, zaposleni u operatvinom centru o tome obaveštavaju poverenika, a poverenik sudiju i policijsku službu.

Podsećamo, Svetlana Ceca Ražnjatović i njena sestra, koje su optužena za malverzacije prilikom prodaje fudbalera, priznale su krivicu i nagodile se sa Tužilaštvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: