Žene u crnom za demilitarizaciju

Nevladina organizacija Žene u crnom saopštila je danas da se protivi održavanju Strategijske vojne konferencije NATO-a i partnerskih zemalja u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.06.2011.

14:33

Default images

Ta organizacija zatražila je demilitarizaciju države i društva.

Žene u crnom navele su da protivljenje NATO-u "ne znači da se u jednakoj meri ne protivi svima onima koji su protiv NATO-a, ali nisu protiv drugih vidova militarizma.

U saopštenju, povodom Globalne nedelje akcija protiv oružanog nasilja, navodi se da se Žene u crnom protive militarističkoj politici NATO-a i ideji da se članstvo u tom vojnom savezu isplati iz pragmatičnih razloga.

Žene u crnom navode da je NATO vojna organizacija i da učešće u njoj znači "ekološku devastaciju, porast militarizma i nasilja nad ženama, kao i uzurpaciju prostora koji je veoma važan resurs u Srbiji".

U okviru Globalne nedelje akcije protiv oružanog nasiljae, koju organizuje Međunarodna mreža akcije protiv malokalibarskog oružja i lakog naoružanja (IANSA), Žene u crnom će se pod sloganom "Stop militarizmu - za društvo bez oružja, vojske, nasilja i zločina" nizom aktivnosti priključiti međunarodnom mirovnom pokretu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: