26. žrtva ešerihije u Nemačkoj

U Nemačkoj je do danas umrlo 26 osoba od bakterijske infekcije EHEC, saopštio je referentni institut ''Robert Koh''.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2011.

14:06

Default images

U Nemačkoj se i dalje kao izvori infekcije navode krastavci, zelena salata, paradajz i klice mahunarki, a mediji danas javljaju da pronalazak u Magdeburgu daje nadu za nova saznanja.

U pokrajini Donja Saksonija registrovane su 564 incficiranih, što je za 21 osobu više nego juče. ''Još ne postoje razlozi za povlačenje upozorenja'', rečeno je iz pokrajinskog Ministarstva zdravllja.

Nemački eksperti su, po prvi put dokazali prisustvo mutirane forme EHEC-bakterije tip 01014, koju su otkrili na ostacima krastavaca pronađenim u đubretu obolele porodice iz Magdeburga, saopštava portporol Ministarstva zdravlja pokrajine Saksonija, Anhalt Holger Paeh.

Za sada je nejasno kako su bakterije dospele u kontejner, da li su bile na svežim krastavcima ili su naknadno tu došle, tako da je to otkiriće od malog značaja za dalju potragu za izvorima zaraze, preneli su mediji mišljenje eksperata.

Crevna infekcija, čiji je izvor i dalje nepoznat, počinje dijarejom, a u najtežim slučajevima dolazi do otkazivanja bubrega i čak i smrti.

Lekari nemaju standardnu terapiju za lečenja pacijenata, bolnice traže dodatna finansijka sredstva, nadležne institucije apeluju na dobrovoljne davaoce krvi, a potrošači su postali nesigurni, piše nemačka štampa.

Zdravstvene službe u Nemačkoj i dalje preporučuju izbegavanje svežeg povrća u ishrani i pojačane higijenske mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: