Grčka: Štrajk državnih službenika

Zaposleni u državnim preduzećima Grčke su štrajkovali zbog plana vlade o privatizaciji kojim Atina želi da ispuni uslove za dobijanje međunarodne pomoći.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2011.

09:48

Default images

Štajkovi dolaze u času u kome premijer Papandreu treba da uveri vladu u neophodnost donošenja dodatnih meraštednje za ovu godinu i do 2015.

Zaposleni u državnim firmama su štrajkovali pod parolom "nećemo prodati". Zaposleni u javnom saobraćaju prekinuli su rad rano jutros i štajkovaće ponovo večeras, dok su radnici u poštama i bankama objavili 24-časovni štrajk.

"Zaposleni državne televizije ne prihvataju dalje rasparčavanje kompanije, jer se naša kuća ne finansira iz budžeta. Kao ni druga profitabilna preduzeća, ni ona ne sme da se prodaje", kaže Panajotis Kalfijanis iz sindikata grčke RTV.

Papandreu i njegovi ministri su se našli pod oštrim udarima kritike poslanika iz sopstvene Socijalističke partije tokom maratonskih sastanaka posvećenih planovima šetednje koji uključuju poreska povećanja i smanjenja budžetske potrošnje od 6,4 milijardi evra za ovu godinu i program privatizacije od 50 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: