Sindikat: Štrajk policije 13. juna

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao u "Kažiprstu" da su "iscrpljeni svi elementi za pregovore" i najavio štrajk 13. juna.

Izvor: B92

Sreda, 08.06.2011.

11:17

Default images

On kaže da sindikat traži poboljšanje materijalnog položaja pripadnika policije, dodajući da se nada da će ponovo razgovarati s ministrom policije Ivicom Dačićem.

Sindikat traži dodatna sredstva za policiju, da se na službenike primenjuju zakoni kao na sve budžetske korisnike, rekao je Mijailović, dodajući da očekuje i da se Vlada uključi u rešavanje tih problema.

On je precizirao da sindikat traži izmene i dopune zakona o policiji, donošenje podzakonskih akata, isplatu putnih troškova i dnevnica, primenu posebnog kolektivnog ugovra.

Prema njegovim rečima, ukoliko Sindikat policije bude stupio u štrajk u ponedeljak, a prethodno i Nezavisni sindikat policije od 10. juna, policija će obezbediti samo minimum procesa rada, što bi uzrokovalo smanjenje bezbednosti.

Policija bi se u tom slučaju ograničila samo na teža krivična dela, sprečavanje narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, a bila bi smanjena njena prisutnost na ulici i ne bi obezbeđivala javne skupove i sportske manifestacije, najavio je Mijailović.

On je rekao da su "iscrpljeni svi elemente pregovora", da policajci sa 10 godina radnog staža zaradjuju oko 32.000 mesečno i da njegov sindikat broji više od 13.000 clanova.

Podsetimo, ministar Dačić izjavio je u utorak da je potrebno poboljšati materijalni položaj policajaca, a da rukovodstvo MUP-a i kroz razgovore sa sindikatima čini sve kako ne bi došlo do najavljenog štrajka policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: