Tadić: Nećemo preći crvene linije

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je na konferenciji u Briselu da želi da Srbija bude predvidiv partner.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 06.06.2011.

21:39

Default images

"Kada kaže da je nesto crvena linija, da postoji ta crvena linija" , naglašava Tadić.

Predsednik Srbije objašnjava da je i Van Rompeju i Ketrin Ešton rekao da je crvena linija, implicitno ili eksplicitno priznanje kosovske nezavisnosti.

Tadić kaže da se može očekivati da neke zemlje izvrše pritisak na Srbiju da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova da bi mogla da uđe u Evropsku uniju i poručio da vlasti u Beogradu na to neće pristati.

"Naravno da će postojati zemlje koje će pokušati da iskoriste ovu sitaciju i da pokušaju Srbiju da stave u nemoguću situaciju da bismo dobili status kandidata i datum za pregovore da učinimo i korak više. Mi to nećemo uraditi i mi smo na putu da ispunimo onaj deo uslova koji smo proklamovali kao moguć i da ne pređemo crvene linije koje smo vrlo strogo definisali od početka ovog procesa", rekao je on.

On je dodao da je Srbija "apsolutno spremna i privržena" da rešava "životne probleme koji tište ljude na Kosovu".

Tadić je naveo da u tom kontekstu vidi optužbe da je Srbija znala gde se krije Mladić ali da je čekala povoljan trenutak za hapšenje.

To "nema nikave veze sa stvarnošću", rekao je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: