Kritike na račun ministra Petrovića

Savez samostalnih sindikata Vojvodine i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata kritikovali su ministra poljoprivrede Dušana Petrovića zbog nestručnosti.

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.06.2011.

14:39

Default images

Samostalni sindikat iz Vojvodine smatra da ministar Petrović nema strategiju za razvoj poljoprivrede i da je to izazvalo masovne proteste ratara u Vojvodini.

Sindikat je ocenio da ministar Petrović sa poljoprivredom "nema nikakve veze" i izrazio žaljenje što je smenjen prethodni ministar, iako za to "nije bilo razloga".

"Umesto da kroz proizvodnju i izvoz poljoprivrednih proizvoda naša zemlja izađe iz krize, sa ovako 'stručnim' ministrom dovedena je na
ivicu kolapsa", naveo je taj sindikat u saopštenju za javnost.

Sindikat je upozorio da blokade koje poljoprivrednici na traktorima sprovode u celoj Vojvodini od 30. maja nanose ogromne štete ne samo
agraru, već i celoj privredi, jer je veoma ograničeno kretanje robe i ljudi.

Poljoprivrednici protestuju zbog smanjenja broja poljoprivrednika obuhvaćenih subvencijama i od ponedeljka blokiraju puteve u Vojvodini.

Pregovori s Vladom Srbije, održani sinoć, bili su neuspešni.

Podrška i ASNS-a

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata takođe podržava zahteve poljoprivrednika, koji blokadom puteva iskazuju nezadovoljstvo najavljenim merama o subvencionisanju agrara.

"U državi u kojoj se godinama nije ulagalo u poljoprivrednu proizvodnju, gde su pravi prioriteti stavljeni u drugi plan, potpuno je opravdan gnev i revolt poljoprivrednika", navodi se u saopštenju.

Iz ASNS podsećaju da se od poljoprivrednika "očekuje da svojim radom doprinesu održavanje socijalne stabilnosti države, a za uzvrat, država im odgovara - u budžetu nema para'".

Iz sindikata podsećaju da država i pored teške ekonomske situacije i dalje osniva razne agencije i od para poreskih obveznika izdvaja milione za njihovo finansiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: