Ćosić: 5. oktobar pokušaj progresa

Dobrica Ćosić smatra da se u periodu od 2000. god. do ubistva premijera Zorana Đinđića nije zaustavilo nazadovanje Srbije i nije započeo očekivani preporod.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 02.06.2011.

22:47

Default images

On navodi da je jedno razdoblje srpske istorije, razdoblje poraza naroda i pokušaja da se oktobarskim prevratom taj proces poraza zaustavi i krene ka progresu.

Ćosić je objasnio da se u svojoj novoj knjizi "U tuđem vremenu" bavi periodom od 2000. godine do ubistva premijera Zorana Đinđića.

"Taj period smatram najznačajnijim periodom u ovoj prvoj desetini 21.veka. Razmatram prilike, ljude, odnose i sa
tugom konstatujem da se nije zaustavilo nazadovanje Srbije i da nije započeo preporod u koji smo se nadali", rekao je Ćosić.

On je ocenio da pisac može mnogo da pogreši kada sudi o svom vremenu.

"Ovaj vek sam nazvao tuđim vekom zato što se po svemu, po svom biću, po svojoj kulturi, po svojim ciljevima osećam čovekom 20.veka, i što moje književno delo, skoro svo,pripada 20.veku. Neskromno bi želeo da mojim čitaocima moj tuđi vek bude njihov srećni vek", poručio je Ćosić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: