Rešiti problem diploma iz Prištine

Predsednik bujanovačkog Odbora za ljudska prava Belgzim Kamberi zatražio je danas od Srbije i Koordinacionog tela da se reši problem diploma sa Kosova.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 02.06.2011.

18:45

Default images

Kamberi je optužio šefa Koordinacionog tela Milana Markovića da stoji iza istrage koja se vodi protiv njega, šest meseci posle protesta mladih u Preševu.

Kamberi je rekao da je protest povodom Dana ljudskih prava u Preševu bio uredno prijavljen i da je protekao bez ikakvih problema.

Na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali predstavnici podmladaka svih političkih partija koje deluju među Albancima na jugu Srbije i Foruma studenata Univerziteta u Prištini, Kamberi je rekao da problem nastaje šest meseci posle protesta, kada ga privode u policiju zbog bilborda na koji je zalepljena diploma za Milana Markovića.

On je ocenio da je Marković političar i da oni imaju pravo da ga kritikuju.

"Ne može Marković da nam kaže da problem diploma rešavamo u Prištni. Mi smo državljani Srbije, a ne Kosova", poručio je Kamberi.

On očekuje da država Srbija i Marković, kao njen predstavnik zadužen za jug Srbije, pronađu rešenje za problem diploma.

"Mi nismo tražili da diplome budu priznate, već da se taj problem reši", rekao je Kamberi.

Kamberi je dodao da su proteste, kao i ostale aktivnosti za rešenje problema diploma sa Kosova i obustavljanje istrage koja se vodi protiv njega, podržale sve političke partije koje deluju među Albancima na jugu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: