RS daje novac za odbranu Mladića

Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić predložiće Vladi RS da izdvoji finansijska sredstva za odbranu Ratka Mladića u Hagu.

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2011.

17:20

Default images

Džombić očekuje da će Vlada RS ovaj predlog i usvojiti.

Prema njegovim rečima, već je pokrenuta procedura dodele pomoći Fondaciji koja će pružati pravnu pomoć osobama koje je Haški tribunal optužio za ratne zločine.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić danas je takođe najavio da će Vlada RS finansijski pomoći odbranu osoba optuženih pred Haškim tribunalom, uključujući i Ratka Mladića.

"Vlada RS treba putem Ministarstva pravde da pruži pomoć u pravnom smislu, ne samo generalu Mladiću, već i svim ostalim osobama optuženim za ratne zločine, kako bi im se omogućila podrška u procesu suđenja", kazao je Đokić.

On je najavio formiranje Fondacije za pomoć Srbima optužnim za ratne zločine, kako bi se organizovala njihova odbrana i sve ono što država treba da obezbedi dok traje suđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: