Libijski generali pobegli u Italiju

Pet generala libijske vojske, koji su prebegli iz režima lidera Libije Moamera Gadafija, pozvali su u Italiji i ostale kolege oficire da im se pridruže.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

19:44

Default images

Zvaničnici italijanskog ministarstva spoljnih poslova predstavili su generale, dva pukovnika i jednog majora, koji su iz Libije pobegli u Italiju.

General Melud Masud Halasa rekao je da Gadafijeve snage sada raspolažu sa samo 20 odsto kapaciteta u odnosu na period pre pobune, i da je libijskom lideru, u najboljem slučaju, ostalo lojalno još samo 10 generala.

Mahmud Šamam iz libijskog Nacionalnog prelaznog saveta, koji je takođe govorio na konferenciji, rekao je da je još oficira iz libijske prestonice Tripolija i Misurate, koju drže pobunjenici, takođe, prebeglo u Tunis.

On je dodao da je poslednjih dana Gadafijevu vojsku napustilo oko 120 oficira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: