Uskoro kraj Gadafijeve vladavine

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio da je vojna kampanja Alijanse u Libiji postigla ciljeve i da se vladavina Momera Gadafija bliži kraju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2011.

12:09

Default images

On je ocenio da je libijski lider sve više izolovan kod kuće i u inostranstvu. "Čak i njegovi najbliži saradnici odlaze, dezertiraju ili beže", rekao je Rasmusen.

Članice NATO-a najavljuju nove operavcije u Libiji. Britanija je saopštila da će početi da koristi bombe za razbijanje bunkera dodajući da je to "poruka libijskom lideru da je vreme da ode sa vlasti."

Avioni Alijanse su intenzivirali vazdušne napade na Tripoli i više puta gađali Gadafijev stambeni kompleks u blizini Tripolija.

"Nastavićemo sa pritiskom dok svi napdi i pretnje napadima protiv civila ne prestanu i dok režim ne povuče svoje snage i plaćenike iz vojnih baza i kasarni," rekao je Rasmusen na forumu NATO-a u Bugarskoj, u crnomorskom gradu Varna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: