Radikali traže da im Tadić odgovori

Radikali pozvali predsednika Srbije Borisa Tadića da u najkraćem mogućem roku, a najduže "za dva - tri dana", saopšti ko je organizator nereda na mitingu SRS.

Izvor: B92

Nedelja, 29.05.2011.

22:21

Default images

Ukoliko Tadić ne saopšti ko je organizator nereda, ostaje jedino da se zaključi da iza toga stoji vlast, kaže potpredsednik radikala Dragan Todorović.

On je prethodno izjavio da za nerede na kraju mitinga podrške Ratku Mladiću nije odgovorna SRS, već neka "neidentifikovana grupa" koja je to planski uradila.

"Hajde više da vidimo ko su ti privedeni, kome pripadaju, hajde da vidimo ko su ti ljudi sa kapuljačama koji se vide na snimcima", rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, aktivisti SRS su na mitingu čuli da aktivnosti izgrednika koordinišu pojedinci koji su ih i predvodili.

SRS je, kako je naglasio, preduzela sve da miting protekne u skladu sa zakonom, ali su se u masi ponovo pojavili ljudi, mladići sa kapuljačama i maramama na licu, koji su izazivali i napadali policiju, koja ih je, kako je rekao, umesto da ih propusti, potisnula među učesnike protesta.

Potpredsednik SRS je ocenio da je njegova stranka "perfektno" organizovala miting u Beogradu u kratkom vremenskom periodu i da bi on
sigurno protekao bez incidenata da su "državni organi postupali profesionalno, a ne u skladu sa političkim interesima".

Dragan Todorović je napomenuo da je SRS pokrenula inicijativu za smenu Borisa Tadića i Vlade Srbije i pozvao Demokratsku stranku Srbije i njenog lidera Vojislava Koštunicu da je podrže u Skupštini kako bi se o tome pokrenula rasprava. Neredi su počeli oko 20.45, kada je deo okupljenih napao policajce kamenjem i flašama u Ulici kneza Miloša. Funkcioneri SRS pozvali su okupljene da se mirno raziđu, ali se nekoliko stotina demonstranata ipak sukobilo sa policijom.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je za B92 da je za sada privedeno više od sto izgrednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: