Mladić će obići grob svoje ćerke?

Tužilaštvo za ratne žločine i istražni sudija načelno su se saglasili sa molbom Ratka Mladića da poseti grob svoje ćerke.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.05.2011.

18:47

Default images

Ipak, konačna odluka o tome biće doneta zavisno od procene bezbednosnog rizika koju će dati nadležne službe.

Iako su i sud i tužilaštvo složni da Mladićevoj molbi izađu u susret, to je malo verovatno jer je za to potrebno veliko obezbeđenje, dodaju iz suda.

Mladić je pored ostalog, od suda zatražio dozvolu da poseti grob ćerke, koja je tragično nastradala 1994. godine.

Ratku Mladiću su do sada ispunjeni gotovo svi zahtevi, rekao je Tanjugu zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

On je naveo da je Mladić dobio televizor koji je tražio, kao i jagode, dok će mu ruske klasike pisaca, Gogolja, Turgenjeva i Dostojevskog, doneti porodica prilikom poseta.

Mladić je, inače, kako je Tanjugu rečeno u Specijalnom sudu, Vekariću tokom saslušanja rekao da će u Hagu svima reći da je on "dobar čovek, i da je fin".
"Izvini što sam na tebe išao đonom, ti si godište kao moj Darko i baš si simpatičan", rekao je pored ostalog Mladić zameniku tužioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: