Mladića čeka ćelija od 15 kvadrata

Ratko Mladić će po okončanju ekstradicionog postupka biti smešten u jednu od ćelija u Ševeningenu, gde će imati režim sličan ostalim pritvorenicima.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.05.2011.

15:38

Default images

Ćelije u Ševeningenu imaju oko 15 kvadrata i u njima se nalaze krevet, radni sto, orman za garderobu, police i umivanik.

Zatvorenici imaju na raspolaganju televizor i internet vezu tako da mogu da koriste svoj laptop

Pritvorenik provodi veći deo vremena u ćeliji, ali tokom dana ima mogućnost i da boravi u zajedničkim prostorijama, gde sreće ostale zatvorenike iz svog krila.

Zajedničke prostorije uključuju teren za fizičku aktivnost, manju teretanu i neku vrstu kuhinje-trpezarije u kojoj mogu zajedno da jedu. Tu su pored toga ordinacija, sala za rad opremljena kompjuterima, biblioteka.
Zatvorska æelija u Haškom tribunalu (Arhiva)
Haški tribunal, prema rečima portparolke Nerme Jelačić, "ne pravi segregaciju po nacionalnoj, verskoj ili drugoj pripadnosti", tako da se u zajedničkim prostorijama sreću pritvorenici iz raziličitih delova bivše Jugoslavije.

Mediji su svojeveremno pisali o tome da su Ante Gotovina i Radovan Karadžić u istom krilu ili da je Milošević voleo da za svoje kolege zatvorenike organizuje proslave pravoslavnih praznika.

Unošenje hrane spolja nije dozvoljeno, ali je dozvoljeno korišćenje lične odeće i predmeta koji ne mogu da ugroze bezbednost pritvorenika.
Porodice i oni koji žele da posete pritvorenika moraju da podnesu zahtev sekretarijatu, a posete se nadziru, ali po pravilu ne snimaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: