Mladić nije imao drugi identitet

Haški optuženik Ratko Mladić nije koristio drugi indentitet i imao je svoju ličnu kartu, kojoj je istekla važnost, izjavio je ministar policije Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.05.2011.

20:56

Default images

"Nisu tačne informacije da je koristio drugi indentitet, niti da je posedovao dokumenta na tuđe ime", rekao je Dačić novinarima u Smederevu.

Ministar unutrašnjih poslova apelovao je na građane Srbije da očuvaju mir i stabilnost u zemlji.

On je rekao da se "ceo dan vrte neke informacije koje ne odgovaraju istini". Prema njegovim rečima, Mladić nije nijednog trenutka pominjao ni jedno drugo ime.

"Ono što je najvažnije za političku i opštu stabilnost Srbije je da je hapšenje proteklo bez žrtava i bez ikakvih sukoba", ocenio je Dačić.

Hapšenje Mladića je rezultat nove strategije primenjene poslednjih meseci u potrazi za haškim optuženicima, rekao je ministar policije i pozvao jedinog preostalog haškog begunca Gorana Hadžića da se dobrovoljno preda.

On je ponovio da je Mladić uhapšen u Lazarevu kraj Zrenjanina.

Na pitanje da li očekuje ulične proteste zbog Mladićevog hapšenja, Dačić je odgovorio potvrdno, ali je istovremeno apelovao na sve da se sačuva mir i da ne bude nikakvih sukoba.

"Očekujem sigurno proteste, bile su najave. Apelujem da se sačuva mir, stabilnost i da se ne ugroze nacionalni i državni interesi", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: