"Uklonjena najveća prepreka za EU"

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio da je Srbija hapšenjem haškog begunca Ratka Mladića uklonila najveću prepreku u procesu evropskih integracija.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2011.

16:14

Default images

"Hapšenjem Ratka Mladića Srbija je iskazala jasan moralni kredibilitet", rekao je Cvetković.

"Srbija je uklonila najveću prepreku u procesu evropskih integracija. Ovo je i dokaz da su sve nadležne institucije ozbiljno radile svoj posao", naveo je srpski premijer u pisanoj izjavi za medije.

Cvetković je ocenio da je Srbija jasno pokazala da je privržena pravdi i poštovanju vladavine prava.

"Zalažemo se za personalizaciju svih zločina i za izvođenje pred lice pravde svih osumnjičenih za ratne zločine počinjene na teritoriji bivše Jugoslavije", rekao je Cvetković.

Predsednik Srbije Boris Tadić potvrdio je da je Mladić uhapšen rano jutros na teritoriji Srbije. Mediji navode da je Mladić uhapšen u selu Lazarevo kod Zrenjanina, gde se krio pod imenom Milorad Komadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: