Eštonova: Bitan dan za pravdu

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton pozdravila hapšenje Ratka Mladića i zatražila da on bude "bez odlaganja" prebačen u Haški tribunal.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2011.

13:59

Default images

Ona doputovala je danas popodne u Beograd i odmah po dolasku izjavila da je hapšenje bivšeg komandanta vojske RS Ratka Mladića "bitan dan za pravdu".

"Ovo je bitan dan za pravdu", rekla je Eštonova na konferenciji za novinare u hotelu Hajat u Beogradu. Istovremeno je i Evropska komisija pozdravila vest o hapšenju Mladića.

Hapšenje Ratka Mladića važan je dan za celokupnu međunarodnu pravdu, izjavila je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Eštonova je posle potpisivanja sporazuma o saradnji u razmeni poverljivih informacija između EU i Srbije pohvalila srpske vlasti za ono što su učinile u privođenju pravdi Ratka Mladića, ali je takođe naglasila da se danas treba setiti i porodica žrtava.

"Danas je veoma važan dan za sve porodice žrtava i rođake i zato treba danas da ih se setimo", rekla je Eštonova na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Eštonova je naglasila da je potpisivanjem današnjeg sporazuma Srbija uradila značajan korak napred ka Evropskoj uniji.

"Nadam se da će uskoro biti potisan i sporazum o učešću Srbije u mirovnim misijama Evropske unije", rekla je Eštonova. Ona je dodala da sporazum koji je danas potpisan omogućava razmenu dokumenata sa oznakom "poverljivo" između Srbije i EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: