Incidenti u Lazarevu

Kako javlja reporter B92 iz Lazareva, meštani tog vojvođanskog sela u kome je rano jutros uhapšen Ratko Mladić sukobili su se s novinarskim ekipama.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2011.

18:42

Default images

Ekipi B92 su počupali kablove potrebne za televizijsko uključenje uživo, dok su prethodno pokušali da napadnu ekipu Prve televizije.

Meštani su bili nezadovoljni načinom na koji novinari izveštavaju. Naš reporter, koji je u Lazarevu, javlja da se ispred kuće u kojoj je uhapšen Mladić okupilo oko 150 ljudi, a da je prisutno nekoliko desetina policajaca.

Okupljeni slušaju takozvanu patriotsku muziku, uz alkoholna pića. Među njima je i jedna osoba u mantiji, ali još nije jasno da li je u pitanju svešteno lice.

Reporter B92 sa mesta zbivanja javlja da su okupljeni rekli da se: "Neće pomeriti dok sve novinarske ekipe ne odu".

Situacija je napeta.

Moleban za Mladića

U jednoj od dve crkve u Lazarevu, selu nadomak Zrenjanina u kome je uhapšen haški optuženik Ratko Mladić, služen je moleban za njegovo zdravlje.

Mnogobrojni meštani iz tog i susednih sela pale sveće, takođe, za zdravlje haškog optuženika. Kuću u kojoj je uhapšen Mladić pred moleban je obišao i seoski paroh, protojerej Ivan Popov.

Inače, kuću Mladićevog rođaka obezbeđuju brojne policijske snage, a neprestano dolaze i novinari, televizijske ekipe i meštani koji su prema medijima prilično neprijateljski raspoloženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: