Mladići: Novac uzet nezakonito

Porodica haškog optuženika Ratka Mladića smatra da im je policija nezakonito zaplenila 14.540 evra prilikom pretresa kuće i traži da joj se taj novac vrati.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2011.

11:26

Default images

Zbog zaplene tog novca Mladići su tužili državu i tim povodom danas je u Palati pravde održano pripremno ročište.

Supruga Ratka Mladića, Bosiljka Mladić, smatra da novac nije mogao da bude oduzet, jer protiv njih nije pokrenut nikakav postupak i da je država trebalo da dokaže da su pare namenjene za finansiranje Mladićevog skrivanja.

"Policija je nezakonito oduzela novac jer je postupala mimo naredbe istražnog sudije kojom su decidirano navedeni zadaci policije -
pronalaženje tragova, lekova i medicinske dokumentacije koji bi mogli da ukažu na boravak i pružanje pomoći Mladiću od strane vlasnika
stana ili lica koja u njemu borave", rekao je advokat porodice Mladić Miloš Šaljić na pripremnom ročištu.

Država je u odgovoru na tužbu osporila pravo Mladićima da podnesu tužbu jer novac nije njihovo vlasništvo, dok je Šaljić sudu priložio potvrde u kojima se, kako je rekao, navodi da je novac oduzet od Bosiljke Mladić i Darka Mladića, što jasno govori o tome ko je vlasnik novca.

Predstavnik Javnog pravobranilaštva nije došao na današnje pripremno ročište.

Sud je pravobranilaštvu ostavio rok od mesec dana da se izjasni o dokazima koje je Šaljić podneo u ime porodice Mladić, a sledeće ročište zakazano je za 7. septembar, kada bi predstavnik države, odnosno pravobranilaštvo trebalo da iznese stav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: