EU uvodi sankcije na vize Siriji

Sirijske vlasti su osudile odluku Evropske unije da zabrani izdavanje viza sirijskim zvaničnicima, među njima i predsedniku Bašaru al-Asadu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.05.2011.

19:29

Default images

Vlasti u Siriji takođe se protive odluci Evropske unije da im se zamrzne imovina zbog nasilja nad demonstrantima.

"Sirija osuđuje sankcije EU uvedene sirijskom narodu i to u trenuktu kada želi da očuva bezbednost i uspostavi nacionalni dijalog i pokrene reforme", prenela je sirijska agencija Sana.

"Odluka EU predstavlja mešanje u unutrašnja pitanja Sirije sa željom da se destabilizuje njena bezbednost", dodala je agencija.

Ministri spoljnih poslova zemalja Evropske unije odlučili su danas u Briselu da kazne lično predsednika Sirije u trenutku kada se broj mrtvih u protestima protiv Asadovog režima povećao na 900, prema podacima UN i nevladinih organizacija koje prenosi agencija Frans pres.

Na listi osoba kojima su već uvedene ove sankcije do sada je bilo 13 sirijskih zvaničnika, a danas je dodato još 10 zvaničnika, među kojima je i predsednik Asad.

Evropski ministri su takođe uveli embargo na oružje i obustavili pomoć koju je EU pružala za razvoj Sirije.

Bašar al-Asad je na vlasti od 2000. godine, a masovni protesti protiv njegovog režima traju od 15. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: