Vanredno stanje u Novom Pazaru

Na delu teritorije grada Novog Pazara proglašeno vanredno stanje zbog poplave koja je ugrozila više stotina kuća. Nema povređenih.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.05.2011.

20:42

Default images

Zbog nevremena praćenog obilno kišom izlile su se reke Jošanica i Trnavica.

Zamenik gradonačelnika Vujica Tiosavljevićje rekao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer je, osim kuća, oštećena kompletna infrastrutura. Ekipe gradske uprave i policije su na terenu i pokušavaju da pomognu ugroženom stanovništvu.

Reke Trnavska i Lečanska izlile su se u okolini Novog Pazara i poplavile poljoprivredno zemljište, nekoliko stambenih objekata i odnele sedam ručno pravljenih mostova.

U ima kriznog štaba Hajrudin Hajrović je rekao da, na sreću, povređenih nema, a da je ugrožen veoma gusto naseljen deo grada. Hajrović je istakao da vodostaj do sada prilično opao što je, kako je rekao, olakašalo situaciju ugroženom stanovnistvu.

Prema njegovim rečima, naneta je neprocenjiva materijalna šteta, koju u ovom trenutku nije moguće sagledati. On je rekao da su u pomoć pristigli vojska i pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a i svi zajedno pokušavaju da u ovom momentu pronađu način da odgovore izazovu i zbrinu najugroženije. Sutra će započeti otklanjanje štete od ove nepogode koja se ne pamti u novopazarskom kraju, rekao je Hajrović.

Prema njegovim rečima, građani su solidarni, i razmatra se mogućnost da pojedine porodice budu izmeštene u neki od ponuđenih gradskih hotela ili u objekte vojne kasarne.

Pomoć je, kazao je on, ponudio i Crveni krst.

Hajrović je najavio da će gradska uprava obratiti za pomoć Republici Srbiji, jer, kako je rekao, Novi Pazar je u procesu konstituisanja jedinice za vanredne situacije opšte i specijalne namene.

Poplave u Trnavi

Poplava u Ćeramidžinicu

Velika šteta u Ljigu

Veliko nevreme, koje je pogodilo opštinu Ljig, pričinilo je veliku štetu u toj varoši i okolnim selima, rečeno je u opštinskoj upravi.

U sinoćnjem nevremenu poplavljeno je 18 kuća i pomoćnih objekata u Ljigu, a štetu su pretrpeli usevi i plastenici, kao i putevi u nekoliko sela, koje su odnele bujice i nadošli potoci.

Seljaci iz Kozelja, Babajića i Veliševaca tokom dana dolazili su pešice do ljiške opštine kako bi prijavili štete jer "puteva jednostavno nema" u delovima tih sela.

Opštinske komisije za procenu štete su od jutros na terenu, gde rade svoj posao, a prvi podaci znaće se za dva dana.

Građevinska operativa opštinskih javnih preduzeća nastoji da što brže otkloni posledice velikog nevremena kako bi život u Ljigu i pojedinim selima bio što pre normalizovan.

Prema podacima Meteorološke stanice u Valjevu, sinoć je za dva i po sata palo 29 litara kiše po kvadratnom metru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: