Na letovanje, ali oprezno

Uoči letnje sezone, turističke agencije su počele da ističu sve primamljivije ponude, ali su potencijalni turisti sve oprezniji, zbog mogućih prevara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2011.

21:32

Default images

Zbog brojnih prevara ili neostvarenih očekivanja u vezi sa smeštajem, građani sve češće detaljno proveravaju agenciju kojoj će poveriti svoj novac.

Komfor lošiji od opisanog, smeštaj udaljeniji nego što je obećano, premeštanje zbog duplog bukiranja, kraći aranžman zbog vremena polaska odnosno povratka najčešće su zamerke onih koji su nezadovoljni provedenim letovanjem.

"Ono što je bitno naglasiti je šta se dešava kod nas. Da je mali broj onih tur-operatora koji su vlasnici određenih aranžmana, a sve više onih preprodavca koji prodaju aranžmane. Oni samo rade za procenat ili proviziju koji dobijaju od glavnog operatera. Prema tome savet je da prvo proverite dobro razmislite i pogledate šta je sve napisano u uputstvu. Počevši od uslova do prava na raskid", kaže Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Ako organizator putovanja ne izađe u susret putniku koji se opravdano žali zbog neispunjenih obaveza, ukoliko ni pisani prigovor nije pomogao, Turistička inspekcija je poslednja adresa za žalbu. U inspekciji preporučuju da pre polaska sve bude pokriveno ugovorom, a pre potpisivanja ugovora proveru likvidnosti agencije.

Više o tome kako da odete na letovanje i ne budete prevareni pročitajte na našoj stranici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: