Ostaju granice Raške eparhije

Raško-prizrenska eparhija ostaje u dosadašnjim granicama, a nove su formirane u Evropi i Americi, saopštio je danas portparol SPC, vladika bački Irinej.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2011.

14:58

Default images

On je rekao da iako je postojala ideja o podeli eparhije Raško-prizrenske, Sabor je, ipak, odlučio da bi to, kako je rekao, bilo preuranjeno s obzirom na opšte prilike.

"Ta je odluka odložena, iako je bilo raznih razgovora, nagađanja, pa i medijskih vesti, od kojih su neke više, neke manje bile utemeljene”, rekao je Irinej bački.

On je kazao da je odluka o podeli eparhije Raško-prizrenske odložena do daljeg, jer Sabor smatra da to ne treba raditi dok se ne stvore neophodni uslovi i onemogući eventualna zloupotreba takve podele.

Zato će, rekao je vladika bački, tema daljeg rasitnjavanja i raseljavanja našeg naroda na prostoru južno od Ibra sačekati “bolja vremena”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: