Vladini činovnici na udaru policije

Policija danas uhapsila 17 osoba u akciji suzbijanja nelegalnih igara na sreću. Među uhapšenima je petoro zaposlenih u ministarstvu finansija.

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2011.

11:11

Default images

Akcija "Amfiteatar" počela je jutros i u njoj učestvuje preko 600 policajaca. Do sada je pretreseno više od 150 objekata širom Srbije.

Kako saznaje B92, deo grupe je umešan u korupciju, jer su vlasnici pojedinih kladionica plaćali službenicima Ministarstva finansija, Uprave za igre na sreću, mito kako bi se pojedine igre na sreću organizovale nelegalno.

Policija je uhapsila 17 osoba koje se sumnjiče da su umešane u korupciju, kao i u zloupotrebu službenog položaja. Petoro uhapšenih je radilo u Ministarstvu finansija, u Upravi igara na sreću, i oni su od vlasnika nekoliko sportskih kladionica primali mito. Na taj način kladionice su izbegavale plaćanje poreza na klađenje preko aparata na sreću, a država je ovom prevarom oštećena za nekoliko miliona evra.

Pored državnih službenika, uhapšena je i grupa koja ih je podmićivala, među kojima su vlasnici poznatih sportskih kladionica.

Uhapšeni vlasnici kladionica

Prema saznanjima B92, uhapšeni su vlasnici sedam kladionica u Srbiji. Gazde kladionica sumnjiče se da su podmićivali službenike ministarstva finansija, i to sa 200 do čak pet hiljada evra, kako bi u svojim kladniocama mogli nelegalno da organizuju igre na sreću.

Kako saznajemo, reč je o aparatima koji nisu prijavljeni i koji su nezakonito bili u funkciji u kladionicama. Potplaćeni ljudi u ministarstvu finansija garantovali su da vlasnici kladionica na to neće plaćati porez. Istragu u razotkrivanju zloupotreba pre 11 meseci pokrenuli su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a hapšenje je izvedeno u saradnji sa Upravom kriminalističke policije. Celom akcijom je rukovodilo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Saopštena imena uhapšenih

MUP Srbije i tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević saopštili su imena uhapšenih.

Od 17 uhapšenih u akciji "Amfiteatar", pet je inspektora iz Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija osumnjičenih da su primali mito: Nataša A., Darko P., Njeguš Dž., Nikola K. i Dušica M. K.

Takođe su uhapšeni i vlasnik restorana "Rt" i "Resava" Miloš L., vlasnici kladionica "Koloseum", "Feniks", "Balkan bet", "Mak bet", "Dupla šansa bet" i "Dupla šansa" - Boža T., Goran V., Željko D., Saša M., Goran J. i Vasa B., suvlasnik kladionice "Soker" Vladimir R., radnica preduzeća "Euorolend" Mirjana M., vlasnik i menadžer preduzeća "Aspek" Zoran S. i Dalibor R. i prodavac aparata za posebne igre na sreću Žarko D.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: