Kraljevčanin štrajkuje glađu i žeđu

Miodrag Jović započeo štrajk glađu i žeđu zbog toga što je revizorska komisija drugi put odbila projekat za sanaciju njegove kuće oštećene u zemljotresu.

Izvor: FoNet, Beta

Utorak, 17.05.2011.

17:29

Default images

Jović je rekao da njegov potez nema političku pozadinu, već protestuje zbog ponašanja stručnjaka koji, kako je ocenio, ratuju preko leđa građana.

On tvrdi da sa 120.000 dinara, koliko je dobio za popravku oštećenja koja su svrstana u petu kategoriju, nije u mogućnosti da završi popravku kuće veličine 45 metara kvadratnih.

"Revizori već drugi put negativno ocenjuju projekat svojih kolega, sanacija moje kuće kasni, a ja sa suprugom živim kao podstanar", kaže ovaj 60-godišnji Kraljevčanin.

Međutim, načelnik Štaba za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović ukazuje na to da je prema važećim kriterijumima sve završeno i on može da počne sa njenom rekonstrukcijom. "Država nije dužna da nadoknadi štetu nastalu tokom zemljotresa u potpunosti, već da pomogne koliko može", rekao je Kočović.

Prema njegovim rečima, projekat nije predat na vreme, revizija je malo duže potrajala, a štrajk nije način borbe, posebno jer su u ovom slučaju utvrđeni kriterijumi poštovani.

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Kraljevu je naveo i da je za pola godine od 2.077 žalbi, najčešće na procenu stručnjaka o stepenu oštećenja objekata, oko 65 odsto ocenio kao osnovane. Istovremeno, članovi Štaba za vanredne situacije rade i na proveri dokumentacije koju su vlasnici do sada podignute 322 montažne kuće predali nadležnima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: