"Gadafi će biti proteran sa vlasti"

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi primiće sutra u Parizu jednog od vođa libijskog Prelaznog nacionalnog veća Mahmuda Džibrila.

Izvor: Beta

Petak, 13.05.2011.

20:47

Default images

Oni će razgovarati o sukobu u Libiji i tranziciji te zemlje, saopšteno je danas iz kabineta predsednika.

Džibril danas boravi u Vašingtonu, gde je razgovarao sa Tomom Danilonom, savetnikom za bezbednost predsednika Baraka Obame, a očekuje se da u Jelisejskoj palati bude primljen sutra posle podne.

Sarkozi, koji je prošle sedmice za nedeljnik "Ekspres" ponovio svoj stav da će Gadafi biti ubrzo proteran sa vlasti, predložio je u razgovoru za list da se organizuje "konferencija prijatelja Libije", kako bi se pripremila politička platforma za budućnost zemlje.

Francuska je prva zemlja koja je priznala kao Prelazno nacionalno veće Libije legitimnog sagovornika, a Sarkozi je još 10. marta primio u Jelisejskoj palati tri predstavnika libijskih pobunjenika.

Do sada su to veće priznali i Italija, Katar i Gambija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: