Miloševićima oduzeti kuću u Užičkoj

Suđenje po tužbi države protiv naslednika Slobodana Miloševića kojim se traži poništenje ugovora o kupovini kuće u Užičkoj 34 je završeno.

Izvor: B92

Petak, 13.05.2011.

16:26

Default images

Presuda će u tom postupku biti doneta pisanim putem u roku od 30 dana.

Sud je prethodno odbio predlog odbrane da svedoči bivši predsednik stambene komisije i ministar Branislav Ivković, koji je i odborio kupovinu placa u Užičkoj ulici.

Slobodan Milošević je kuću površine sto kvadratnih metara otkupio 40 dana po prestanku NATO bombardovanja, 20. jula 1999. godine, za 2.000 evra, ali ga, kako su javili mediji, nije zanimala kuća, nego je hteo da proširi plac oko njegove kuće u Tolstojevoj, jer mu je bio potreban prostor za šetnju u časovima odmora.

Republičko javno pravobranilaštvo, koje zastupa državu, navelo je u tužbi da je ugovor o otkupu kuće u Užičkoj 34 sklopljen nezakonito, jer je Milošević bio vlasnik otkupljene kuće u Tolstojevoj 33 i traži da se sudskom presudom, odnosno poništajem ugovora kuća u Užičkoj vrati državi.

Mirjana Marković i njen sin Marko žive u Rusiji, dok se Marija Milošević preselila u Crnu Goru, gde je dobila državljanstvo te države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: