Ministarstvo protiv većih školarina

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio da će Ministarstvo od visokoškolskih ustanova tražiti da se ne povećavaju školarine za narednu godinu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.05.2011.

11:22

Default images

"Redovno servisiramo isplatu zarada. Prema tome, nema razloga da se školarine ne fakultetima povećavaju", rekao je Obradović.

On je naveo da će na sastanku s rektorima državnih univerziteta predložiti da budu povećane kvote za upis budžetskih studenata na osnovne i master studijske programe.

"Malo ćemo povećati kvote, a sve to znači i povećanje ulaganja u fakultete", rekao je Obradović i dodao da će na sutrašnjem sastanku biti reči o tome koliko će se te kvote povećati.

Kovačević: Budžetske kvote povećane

Ministarstvo prosvete neće dati saglasnost fakultetima da povećaju školarine za predstojeći upis, rekao je rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević.

Kovačević je, posle sastanka ministra prosvete i nauke Žarka Obradovića sa rektorima državnih univerziteta, izjavio da će "budžetske" kvote za upis u školskoj 2011/12. biti povećane za oko 13,5 procenata u odnosu na prošlogodišnje.

"Kvote za upis brucoša treba da budu na sednici Vlade Srbije 26. maja", rekao je Kovačević i naveo da će odmah potom, do kraja maja, biti objavljen zajednički konkurs za upis.

Univerzitet u Beogradu planira da upiše oko 15.000 brucoša, od čega oko 9.200 o trošku države, kao budžetske studente, rekao je Kovačević posle sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici studenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: