Bramerc nije zadovoljan

Srbija može i mora da učini više na hapšenju Mladića i Hadžića, izjavio je za B92 Serž Bramerc, glavni tužilac Haškog tribunala, uoči dolaska u Beograd.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2011.

16:03

Default images

Bramerc, koji će razgovarati o najnovijim akcijama potrage za beguncima, kaže da EU treba da zadrži uslovljavanje kao oruđe pritiska na Srbiju da bi sarađivala.

On kaže da u ovom trenutku nije zadovoljan saradnjom Beograda sa tužilaštvom, a da li će ta ocena ući i u njegov izveštaj znaće pošto od zvaničnika Srbije čuje šta su novo učinili u potrazi za Mladićem i Hadžićem.

"Ja ću razmotriti sve konkretne akcije koje su preduzete, saslušaću koji su to konkretni napori koji se ulažu. Ako budem zadovoljan svim aktivnostima koje se preduzimaju u tom pravcu, ja ću tako i napisati u svom izveštaju. U ovom trenutku nisam zadovoljan", rekao je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u intervjuu za B92.

On je rekao da Srbija može da učini mnogo više po pitanju saradnje sa tužilaštvom u Hagu.

Na pitanje kako reaguje kada čuje da od njegovog izveštaja zavisi hoće li Srbija napredovati ka punom članstvu u Evropskoj uniji, Bramerc je rekao da je to "pogrešno postavljanje stvari".

"Pravi način je da se kaže da Srbija mora da uhapsi preostale begunce kako bi definisala za sebe budućnost kroz evropske integracije. U mojim izveštajima ja samo pišem o kvalitetu saradnje između Srbije i moje kancelarije. Nije moj posao da donosim političke odluke", rekao je Bramerc.

Ceo intervju sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom možete pročitati na našoj stranici Intervju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: