Dva meseca rekonstruisane vlade

Posle dva meseca rekonstruisane vlade, analitičari ocenjuju da se ispostavilo da je ona bila samo kozmetika, pošto realnih efekata još nema.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2011.

22:55

Default images

Osim što je manje ministarstava, što su neka spojena, što su neke ministre zamenili drugi, ništa nije bitno drugačije, ocenjuju analitičari.

Prema tumačenju Milana Nikolića, sada se pokazuje da je sve bila samo kozmetika, dok analitičar Đorđe Vukadinović objašnjava da posle rekonstrukcije vlada deluje složnije.

"Sad se tu nešto malo kao promeni, pa će se smanjiti broj ministarstva, pa se na taj način štedi budžet. Neko je imao tu PR ideju, ili spin ideju da se tako napravi, ali naravno 9 ministarstava može da troši isto koliko troši i 12, to nije ušteda. Što se tiče ostalog, sve je manje-više isto", kaže Nikolić.

Analitičar Đorđe Vukadinović smatra da rekonstruisani Cvetkovićev kabinet odaje utisak da deluje kao tim u predizbornoj godini. To međutim pripisuje izlasku Mlađana Dinkića iz Vlade, a ne nekim suštinskim promenama.

"Nema više dramatičkih iskakanja, nema dramatičnih iskakanja, nema naslovnih stranica koje bi se punile izjavama glasnog ministra kao što je to bio Dinkić, ali od neke kohezije u Vladi i koaliciji nema ništa i sigurno će to tako biti do sledećih izbora", kaže Vukadinović. I Vukadinović i Nikolić opažaju jednu stvar – da u odnosima između SPS i DS, koji su odlično funkcionisali, sada ima, kako kažu, pucketanja.

Razlike su se mogle videti i tokom nedavnog štrajka glađu i žeđu Tomislava Nikolića, kada je Ivica Dačić govorio da bi, da je na mestu Borisa Tadića, odmah raspisao izbore.

Inače, prema najavama iz same vladajuće koalcije izbori sigurno neće biti raspisani pre nego što se krajem godine sazna da li je Srbija dobila status kandidata za Evropsku uniju, pa sudeći prema tome, rekonstruisani Cvetkovićev kabinet u foteljama dočekuje novu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: