MUP: Oštrije kontrole na granicama

Na graničnim prelazima prema Mađarskoj i Hrvatskoj MUP sprovodi detaljnu kontrolu putnika koji odlaze u zemlje EU radi suzbijanja zloupotrebe bezviznog režima.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 09.05.2011.

19:53

Default images

Načelnik Uprave granične policije Nenad Banović obišao je granični prelaz Horgoš i kako bi se uverio da se pojačane mere kontrole sprovode u potpunosti.

"Naloženo je svim pripadnicima granične policije i kolegama iz carine da vrše pojačanu kontrolu putnika, svrhu putovanja, proveru povratnih karata i sredstava za izdržavanje", rekao je on.

Prema njegovim rečima, sve to se radi kako bi se izbeglo da građani Srbije zloupotrebe slobodu kretanja i eventualno zatraže lažni azil u zemljama zapadne Evrope.

"S ovim merama, koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova će se nastaviti i ubuduće", rekao je Banović, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je dodao da će na realizaciji ovih mera biti uključena i Uprava saobraćajne policije, koja će kontrolisati autobuse i putnike na saobraćajnicama.

Uprava kriminalističke policije, rekao je on, i dalje će kontrolisti rad turistickih agencija koje prevoze putnike iz Srbije ka državama EU.

Zadatak vladine Komisije je da razmatra pitanja koja se odnose na povećanje broja lažnih azilanata u zemljama EU sa teritorije Srbije i da predlaže Vladi određene odluke u vezi s merama za smanjivanje njihovog broja.

Srbija je pre nekoliko dana najavila strožu kontrolu korišćenja bezviznog putovanja građana Srbije u zapadnu Evropu posle upozorenja EU o povećanom prilivu azilanata u zemlje Zapadne Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: