Zukorlić: Imaju strah od mog izbora

Muftija Muamer Zukorlić tvrdi da se pojedini centri moći, među kojima je i Beograd, pribojavaju da on bude izabran za reis ul ulemu Islamske zajednice u BiH.

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2011.

12:29

Default images

On je u centralnom dnevniku sarajevske TV1 naveo da su centri moći izračunali da bi bilo dobro za njih da ga rano isteraju iz rova i nateraju ga, kako sam Zukorlić kaže, na sprint.

Ipak, muftija je poručio da su se prevarili jer ne znaju da je on maratonac, jer su mu dali više medijskog prostora nego što je bilo za očekivati.

“Beograd se zapetljao, jer su svi koncepti protiv Islamske zajednice u Srbiji propali, pa sada nisu sigurni šta je za njih bolje da li da im olakšam i odem iz Srbije, dok je s druge strane, biti na čelu Islamske zajednice velika pozicija… biti reis ul ulema je najčasnija i najvrednija pozicija koju jedan musliman ili jedan Bošnjak može da ima”, rekao je Zukorlić.

Zukorlić je uveren da će, ako se kandiduje, dobiti podršku u BiH, Sandžaku, od, kako je rekao, autoriteta Islamske zajednice i pre svega aktuelnog vrhovnog poglavara muslimana Mustafe Cerića. On je rekao da njegov koncept islama ne nudi isključiva rešenja i nikada samo za dobro muslimana na račun nemuslimana.

“Svi koncepti koje nudim su za dobro muslimana i za dobro nemuslimanima, jer je islam poslat kao milost svetovima. Islam nije pretnja nikome, Islamska zajednica nije pretnja nikome, a to znači da ni muftija u bilo kom izdanju ne može biti pretnja nikome”, kazao je Zukorlić.

Nedavno, prilikom obeležavanja 20 godina od osnivanju Udruženja sandžaklija u Sarajevu, Cerić je poručio da je muftija Zukorlić njegov predvodnik u “Borbi Bošnjaka u Sandžaku, ”jer on svojim nastupima i svojim delima “svedoči da priča o Sandžaku nikada neće isčeznuti”.

“Alija je pišući „Islamsku deklaraciju“ želeo islamizirati muslimane, tako sada muftija bošnjazira Bošnjake”, rekao je Cerić i muftiji poklonio komplet Izetbegovićevih knjiga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: