SVM ne pristaje na ulogu vazala

U narednom periodu Savez vojvođanskih Mađara nastojaće da sarađuje sa političkim partnerima na ravnopravnoj osnovi, ali ne pristaje na ulogu vazala.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 08.05.2011.

12:06

Default images

Po rečima reizabranog predsednika te stranke Ištvana Pastora dijalog nema alternativu, pa će SMV težiti razgovorima sa političkim partnerima, ali da neće stupati u savez sa ekstremistima.

Pastor je, kako prenosi internet portal "Vajdasag ma", rekao da SVM želi da zadrži poziciju na političkoj sceni Vojvodine, ali će nastojati da povrati većinu u lokalnim samoupravama Subotice, Sente, Ade i Čoke.

Pastor je bio jedini kandidat za predsednika i izabran je velikom većinom glasova delegata, sa 275 za i samo četiri protiv.

On je na tu funkciju prvi put izabran na kongresu 5. maja 2007. godine u Kanjiži, nakon što je dotadašnji lider SVM-a Jožef Kasa, posle 12 godina predsednikovanja, najavio povlačenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: