MUP potvrdio hapšenje Savatijevića

Ministar policije Ivica Dačić potvrdio informaciju B92 da je uhapšeno 15 osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela prilikom gradnje puteva u Požarevcu.

Izvor: B92

Subota, 07.05.2011.

15:51

Default images

Dačić je precizirao je da se radi o krivičnim delima izvršenim od 2005. do 2007, i da je na čelu te grupe bio bivši generalni direktor Puteva Srbije Branko Jocić.

Ministar je rekao novinarima posle obeležavanja dana protivterorističke jedinice MUP-a da je policija tu akciju hapšenja izvela sinoć po nalogu nadležnog tužilaštva.

Prema informacijama policije, uhapšeni su: Slobodan Jovanović (1959) iz Beograda, generalni direktor Preduzeća za puteve Beograd; Radoslav Savatijević (1960) iz Beograda, vlasnik i direktor preduzeća DOO Pam-Ek i Beoogrev; Predrag Pajić (1957) iz Požarevca, menadžer opštine Požarevac; Nenad Simić (1960) iz Požarevca, direktor JP Direkcije za izgradnju opštine Požarevac; Slobodan Višnjić (1957) iz Beograda, nadozorni organ ispred JP Putevi Srbije; Aca Pavlović (1950) iz Požarevca, nadzorni organ ispred JP Direkcije za igradnju opštine Požarevac.
U grupi uhapšenih su i Slobodan Trandafilović (1956) iz Beograda, glavni inženjer operative u PZP Beograd; Zdravko Marjanović (1950) iz Beograda, upravnik gradnje sektora Smederevo i odgovorni rukovodilac radova na obilaznici Požarevac-Kostolac; Mladen Miloradović (1969) iz Beograda, upravnik gradnje sektora Obrenovac; Rajko Ristanović (1953) iz Gornjeg Milanovca, šef gradilišta PZP Beograd.

Na spisku uhapšenih su takođe Miodrag Stevanović (1949) iz Beograda, šef gradilišta PZP Beograd; Dragan Pavlović (1973) iz Beograda, rukoovilac putne baze PZP Beograd; Jugoslav Halavac (1948) iz Beograda, šef gradilišta PZP na obilaznici Požarevac-Kostolac; Ljubomir Đurović (1977) iz Beograda, direktor preduzeća Tera inžinjering Beograd i Siniša Novaković, preduzetnik iz Rečice.

Savatijević je prema saznanjima Insajdera sinoć uhapšen prilikom pokušaja bekstva na granici sa Bugarskom. To je bio i sadržaj kratkog dijaloga novinarke B92 i Insajdera Irene Stević sa ministrom:

B92: Ako je to bio pokušaj bekstva, da li je bio upozoren, da li se istraga vodi u tom pravcu?

Dačić: Znate šta, upozoren ili ne, ako neko gde policija toliko boravi u određenim firmama i preduzećima sigurno da može očekivati da mu se nešto desi, ali ja ne verujem da je on bio upozoren. Što se ti... Ako mene pitate... Je l' to mene pitate?

B92: Ne.

Dačić: Mislim, koga pitate to?

B92: Pa znamo.

Dačić: Nisam ja lud da nekoga obaveštavam.

B92: On je dobar prijatelj Dragana Markovića Palme, je l' tako?

Dačić: Alo, ja sam ministar unutrašnjih poslova.

B92: Dobro.

Dačić: Što se mene tiče, takva informacija nikada nikome neće otići zato što sam do sada imao toliko puta ljude koje poznajem koji je trebalo da budu uhapšeni, pa nisam valjda lud da se igram sa tim stvarima, to je moj posao.

Vreme istrage i vreme predlaganja na funkciju

Radosava Savatijevića je aktuelna Vlada imenovala na mesto člana UO EPS-a na predlog koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija, ali je tu funkciju prestao da obavlja posle emitovanja serijala "Insajder" o Kolubari.

Ministar Dačić, koji je i lider SPS-a, upitan je da li je Savatijević bio u UO EPS-a, dok se vodila istraga o njegovoj umešanosti u malverzacije u putnoj privredi.

Dačić: Reč je o delima koja se proveravaju u periodu od 2005. do 2007. znači to nema nikakve veze sa ovim periodom o kojem vi govorite. To nemakve veze sa onim što je do sada bilo, što je bilo vezano za Kolubaru ili EPS.

B92: A niste ipak odgovorili na pitanje da li ste znali da se protiv njega vodi istraga?

Dačić: Ne, u to vreme to nije bilo, u vreme kada je on predložen istraga nije bila započeta.

Pored Savatijevića, u akciji policije uhapšeni su i bivši direktor preduzeća PZP Beograd Slobodan Jovanović i nekoliko nadzornih organa iz tog preduzeća. Među uhapšenima je i bivši menadžer opštine Požarevac Predrag Pajić, kao i nekoliko radnika državnih i opštinskih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: