Hapšenje zbog pronevera oko puteva

Kako B92 nezvanično saznaje, MUP Srbije je na granici sa Bugarskom uhapsio Radosava Savatijevića Keneta, bivšeg člana UO EPS-a.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2011.

22:46

Default images

Uhapšeno još 15 osoba povezanih za malverazacijama prilikom izgradnje puteva u okolini Požarevca.

Među uhapšenima je kako saznaje B92 i Slobodan Jovanović, bivši direktor PZP Beograd, preduzeća koje je deo Nibens grupe biznismena Mila Đuraškovića. Grupa je povezana je sa bivšim direktorom Puteva Srbije Brankom Jocićem.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je organizovana kriminalna grupa povezana sa bivši direktorom Puteva Srbije Brankom Jocićem, osumnjičena da je zloupotrebom službenog položaja I falsifikovanjem službenih isprava oštetila budžet I nekoliko javnih preduzeća za oko 5 miliona evra.

Takođe su osumnjičeni za pranje nelegalno stečenog novca kroz kupovinu nekretnina, štednju u devizama I plaćanja u inostranstvu.

Podsetimo da je Insajder u serijalu "Prevara veka" doveo Radosava Savatijevića u vezu sa zloupotrebama u Kolubari.

Kako je objavljeno u tom serijalu, Savatijević zvani Kene povezan je sa nekoliko firmi koje su bile na spiku povlašćenih kupaca uglja iz Kolubare I istovremeno iznajmljivale teške građevinske mašine tom državnom tom državnom preduzeću.

U pitanju su firme Pam-Ek, Beoogrev, Beokran Sistem I Aras Beton. Godinama unazad su ove firme kolubarskim ugljem snabdevale Beogradske toplane.

Radosav Savatijević je inače kućni prijatelj Dragana Markovića Palme. Aktuelna Vlada ga je imenovala na mesto člana UO EPS-a na predlog koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija, ali je tu funkciju prestao da obavlja posle emitovanja serijala Insajder "Prevara veka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: