Al Kaida potvrdila smrt Bin Ladena

Al Kaida je danas potvrdila da je njen vođa Osama bin Laden ubijen u Pakistanu i najavila osvetu i "obećala da će se sreća Amerikanaca brzo pretvoriti u tugu".

Izvor: B92

Petak, 06.05.2011.

15:04

Default images

Saopštenje je postavljeno na internet sajtu tog militantnog pokreta, a potpisalo ge je "zajedničko rukovodstvo" Al Kaide.

Datum na njemu je 3. maj, dan nakon što su Sjedinjene Američke Države saopštile da je Bin Laden ubijen, ali je objavljeno tek danas.

Autentičnost saopštenja za sada nije potvrđena, ali je ono objavljeno na sajtu koji je Al Kaida i do sada koristila.

"Naglašavamo da krv svetog ratnika Osame bin Ladena, Bog ga blagoslovio, za nas i za sve muslimane sveta nema cenu i neće biti prolivena uzalud", stoji u saopštenju.

Al Kaida navodi da će nastaviti da progoni Amerikance i njihove pomagače, ne samo u SAD, nego svuda gde se nalaze.

"Uz Božju pomoć, njihova sadašnja sreća brzo će se pretvoriti u tugu, a njihova krv pomešaće se sa njihovim suzama", navodi se u saopštenju Al Kaide.

Na kraju saopštenja navodi se da će uskoro biti objavljena audio poruka koju je Bin Laden snimio sedam dana pre nego što je ubijen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: