Niklo cveće na putu

Meštani Kopusine su u brojne rupe na putu zasadili cveće i na taj način pokazali revolt zbog nerešavanja njihovog problema.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2011.

22:18

Default images

Ištvan Peter, predsednik Saveta MZ Kupusina i opštinski koordinator Saveza vojvođanskih Mađara za Zapadnu Bačku, objašnjava da je cveće u rupama stajalo svega nekoliko dana, međutim, posle toga je nestalo.

Tačnije, kaže on, neko ga je ukrao. Ipak, on smatra da je akcija uspela.

„Mi nismo želeli da molimo da nam zakrpe rupe. Mislim da smo na ovaj način postigli svoje, neko je primetio naš problem“, smatra Peter, koji je poklonio hiljadu cvetova „dan i noć" i zajedno sa svojim sugrađanima ih zasadio u rupe na kolovozu. Prema rečima Kupusinaca, put koji njihovo selo povezuje sa saobraćajnicom Sombor - Apatin je u jako lošem stanju. Rupe se jako teško zaobilaze, a najveće su, prema njihovim rečima, napravili kamioni.

Međutim, dodaje Peter, nakon ove nesvakidašnje akcije građanskog protesta su od nadležnih dobili obećanje da će sanacija oštećenog puta početi već nakon prvomajskih praznika, odnosno od 8. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: