Obnova Kraljeva do kraja oktobra

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović izjavio je da će popravka objekata srušenih ili oštećenih zemljotresom novembra 2010. godine, biti završeni za 6 meseci.

Izvor: Beta

Utorak, 03.05.2011.

20:31

Default images

"Uspeli smo da uradimo više od pola posla: 310 kuća je završeno, 50 je u različitim fazama izgradnje, a stotinak je u pripremi za radove.", rekao je Simović.

Simović je dodao da je najveći deo posla urađen i da je s obzirom na dinamiku radova realno da će objekti biti obnovljeni do kraja oktobra.

On je, u izjavi za televiziju B92, precizirao da je za "osam stambenih zgrada urađena konstruktivna sanacija, za 19 zgrada se rade projekti sanacije ili se one revidiraju".

Gradonačelnik Kraljeva je rekao da i dalje postoji ozbiljan problem škola.

On je objasnio da je prioritet lokalne uprave bilo da građani dobiju prostor za stanovanje, posle čega na red dolazi popravka škola i bolnica i najavio da će se u naredna tri meseca intenzivnije raditi na tome.

"Dovršeni su projekti sanacija za skoro sve školske objekte, a u toku je sanacija nekih škola", kazao je gradonačelnik.

Simović je, gostujući na televiziji B92 naveo da je grad aplicirao za kredit od 18 miliona evra za urbanističku obnovu kvarta u kome žive socijalne kategorije i radničko stanovništvo.

''Pokušavamo da pomoću aplikacije za kredit kod Evropske investicione banke i Centralne evropske banke za obnovu i razvoj, dođemo do sredstava kako bi omogućili ljudima da žive u normalnim uslovima'', naveo je Simović, dodajući da se nada pozitivnom odgovoru u junu.

On je poručio građanima koji nisu zadovoljni procenama građevinske komisije, da imaju mogućnost žalbe, a do sada je bilo oko 2.000 takvih slučajeva.

Više od polovine žalbi, koji se tiču procene komisije o stepenu oštećenja je uvaženo, kazao je Simović i dodao da kada je reč o žalbama na dodeljenu kvadraturu montažne kuće, postoje tačni kriterijumi od kojih se ne odstupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: