Marakeš: Kriminal ili terorizam?

U snažnoj eksploziji koja se dogodila u jednom kafiću u Marakešu, na jugu Maroka, poginulo je 15 ljudi, a 20 je ranjeno.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 28.04.2011.

16:32

Default images

Vlasti Maroka sumnjaju da je eksplozija delo bombaša samoubice. Ukoliko se zaista ispostavi da se radi o terorističkom aktu, to će biti najsmrtonosniji bombaški napad u Maroku za poslednjih 8 godina.

Ranije je jedan neimenovani zvaničnik marokanskog ministarstva unutrašnjih poslova rekao da je do eksplozije došlo kada su se zapalili i eksplodirali kanisteri sa gasom.

Eksplozija se dogodila pred podne u prepunom kafiću "Argana", koji se nalazi na glavnom gradskom trgu Džema el-Fna.

"Od 14 poginulih, trojica su Marokanci, a 11 su strani državljani. Zasad ne možemo da odredimo identitet svih žrtava", rekao je jedan bolnički izvor koji nije želeo da mu se objavi ime.

Uspaničeni prolaznici pokušavali su da izvuku tela i da ugase plamen, ispričali su očevici.

"Nekoliko stotina ljudi je panično trčalo. Neki ka kafiću, a neki sa trga. Cela prednja strana kafića je raznesena", ispričao je jedan turista koji u Marakešu boravi na medenom mesecu.

Marokanska državna agencija MAP prenela je saopštenje ministarstva unutrašnjih poslova u kome se kaže da je poginulo 14 osoba, da je povređeno 20 i da izgleda da se radi o "kriminalnom činu" i da je pokrenuta istraga.

Za sada se ne zna iz kojih su država žrtve ove eksplozije, navodi američka novinska agencija AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: