Prekinut projekat registra učenika

Vojvođanske prosvetne vlasti saopštile su da prekidaju projekat registra učenika zbog toga što je to tražio poverenik za zaštitu podataka o ličnosti.

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2011.

12:59

Default images

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje saopštio je da nije bilo povrede prava učenika, roditelja i drugih osoba zbog toga što je baza podataka tek bila u fazi formiranja.

Upućena su obaveštenja školama o gašenju projekta i prestanku svih aktivnosti vezanih za njega i počelo je gašenje pristupa bazi podataka iz lokalnih i spoljnih mreža, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u roku od 10 dana biti izbrisani svi podaci o ličnostima iz formirane baze.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić protestovao je zbog formiranja ove baze podataka kojom je trebalo da upravlja strana kompanija za koju su mediji izveštavali da je posao dobila na "sumnjivom konkursu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: