Novo lice Tašmajdanskog parka

Rekonstrukcija Tašmajdanskog parka je završena - staze, igrališta i podloga za fitnes su u funkciji kao i ograđen prostor za puštanje pasa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.04.2011.

19:10

Default images

Ostala su još samo fina doterivanja, ulepšavanja i završni radovi na fontani, saopštila je danas Gradska uprava.

Posađeno je 80.000 sadnica begonija u centralnoj leji, takozvanoj cvetnoj zoni, koja se nalazi između Beogradske ulice i Crkve Svetog Marka, rekao je direktor JKP “Zelenilo-Beograd” Radovan Draškić.

Prema njegovim rečima, prostor za slobodno puštanje pasa na površini od 30 ari je ograđen i potpuno spreman za korišćenje, a korpe za odlaganje psećeg izmeta, u otvorenom delu parka i prostoru za slobodno puštanje pasa, biće postavljene do petka.

Vlasnici će, u otvorenom delu parka, moći samo na povocu da šetaju svoje pse, dok će u ograđenom prostoru oni moći slobodno da se kreću, trče i koriste rekvizite za igru namenjene psima, rekao je pomoćnik gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove Vladimir Terzin.

Načelnica Komunalne policije Gorjana Obrenović kazala je da će Komunalni policajci u početku samo upozoravati vlasnike pasa i obaveštavati ih o tome da pas u parku mora biti na povocu.

"Naš zadatak je da naučimo građane da njihovi ljubimci slobodno mogu da se kreću jedino u prostoru namenjenom za te svrhe, dok u delu parka gde ima dece i starijih ljudi moraju staviti povodac svom psu", istakla je ona.

Jedan deo Tašmajdanskog parka je namenjen turistima, koji će na dva informativna punkta dobijati brošure i sve potrebne informacije o Beogradu.

Inicijativa za obnovu centralnog gradskog parka pokrenuta je tokom razgovora između predstavnika Vlade Republike Azerbejdžan i grada Beograda.

Vlada Republike Azerbejdžan praktikuje da prijateljskim zemljama poklanja sredstva za obnovu parkova, a takve donacije ulepšale su do sada Bukurešt, Istanbul i druge velike gradove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: