Od jeseni digitalizacija TV signala

Po rečima državne sekretarke u Ministarstvu za kulturu Jasne Matić, probno emitovanje digitalnog signala biće moguće na jesen.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2011.

14:59

Default images

Oprema koja je neophodna za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala počeće da se montira na predajnike u toku leta.

Srbija je, kao i druge zemlje, počela proces digitalizacije, a na tom poslu joj pomaže i EU, koja je dodelila 12,5 miliona evra bespovratne pomoći i više od 10 miliona evra vrednu opremu, rekla je Matićeva na obeležavanju prve godišnjice otvaranja Avalskog tornja. Ona je navela da tehničku pomoć predvodi konzorcijum koji je napravio BBC, čiji su konsultanti već nekoliko meseci u Srbiji, dodajući da bi ceo proces digitalizacije trebalo da se završi do 4. aprila 2012. godine.

Matićeva je kazala da emitovanje programa u digitalnom formatu obezbeđuje bolji kvalitet slike, veću otpornost na smetnje, izbor titlovanja na različitim jezicima, kao i mogućnost glasanja ili kupovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: