Nikolić prekinuo štrajk žeđu

Tomislav Nikolić prekinuo štrajk žeđu, na molbu patrijarha Irineja. Lider SNS je poručio da "DS i njen predsednik nemaju šta da traže na političkoj sceni".

Izvor: B92, FoNet

Četvrtak, 21.04.2011.

13:06

Default images

Nikolić nastavio da odbija hranu i hranljive infuzije, saopštio je član konzilijuma lekara lidera naprednjaka Ljubomir Ilić.

Nikolić je izjavio je da će do Uskrsa nastaviti da uzima vodu i naforu, koju mu je sveštenik posle pričešća ostavio. "Do Uskrsa ću postiti, a posle praznika ću videti", rekao je Nikolić novinarima u bolničkoj sobi beogradskog KBC.

Na pitanje šta misli da je postigao štrajkom, predsednik SNS Tomislav Nikolić je odgovorio - mnogo.

"Postigao sam mnogo, da građani pomisle da ni jedna žrtva nije mnogo kada je Srbija u pitanju", rekao je Nikolić.

On smatra da "Demokratska stranka i njen predsednik nemaju šta da traže na političkoj sceni": "Nisu hteli da razgovaraju kao ljudi o zajedničkoj državi i moj posao je da prelomim svest u narodu, kada već ne može kod onih koji vode državu", uveren je lider SNS.

On je naglasio da je sam odlučio da uđe u štrajk i da će sam odlučiti da iz njega izađe.

Nikolić je novinarima rekao da nije uzimao nikakve hranljive materije i da još ne zna kada će i da li će početi da ih uzima, da se oseća dosta dobro, ponekad slabo, ali ne toliko da bi morao da koristi neku intenzivnu terapiju.

Nikoliću je molbu patrijarha da prekine štrajk žeđu preneo sveštenik Srpske pravoslavne crkve Radič Radičević, koji ga je danas u prepodnevnim satima pričestio. Sveštenik je novinarima izjavio da je Nikolića pričestio kašičicom, hlebom i vinom, onako kako se pričešćuje.

Lekar Ljubomir Ilić je rekao da je zbog Nikolićeve odluke lekarima "laknulo", jer će imati mnogo više prostora da prate njegovo zdravstveno stanje.

"Nikolić nastavlja štrajk glađu i dalje odbija bilo kakve preparate, parenteralnu ishranu i bilo kakvu hranu", precizirao je Ilić.

U KBC Beograd se smenjuju Nikolićevi prijatelji. Pre podne su ga posetili nekadašnji bliski saradnici Slobodana Miloševića, Momir Bulatović i Milorad Vučelić.

Irinej: Uskrs sa radošću u porodičnom domu

Patrijarh srpski Irinej poručio je u pismu predsedniku Srpske napredne stranke da samo zdrav čovek može dati maksimalan doprinos svojoj porodici, najširoj društvenoj zajednici i crkvi i "očinski ga savetovao" da Uskrs sa radošću provede u porodičnom domu, a potom nastavi svoj rad na dobro roda srpskog.

"Gospodine Nikoliću, neka Vam je na zdravlje i spasenje Sveto pričešće koje ste primili u danu ustanovljenja ove Svete tajne", poručio je patrijarh u pismu Nikoliću.

"U danima Strasne sedmice svi hrišćani treba svoja stradanja da saobražavaju Hristovim, podređujući sve zemaljsko i lično Nebeskom. Molitveno učestvujući u podsećanju na Hristovo stradanje stičemo pravo da budemo i zajedničari najveće radosti u istoriji ljudskog roda - Hristovog Vaskrsenja", naveo je poglavar SPC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

468 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: