Drašković: Mnogi žele Tominu smrt

Lider SPO Vuk Drašković kaže da se mnogi nisu obradovali zato što je predsednik SNS Tomislav Nikolić počeo da prima infuziju, pošto "žele njegovu smrt".

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2011.

21:07

Default images

Drašković, koji je i sam štrajkovao glađu 1993. godine, smatra da je takva vrsta protesta legitiman način borbe.

"U Srbiji ima dosta onih koji su nesrećni zbog toga što je Nikolić počeo da prima infuziju... Mnogo je onih, možda i najviše onih, koji tobože podržavaju Nikolića, a u stvari žele njegovu smrt", kazao je Drašković gostujući na TV B92.

Drašković je dodao da su se mnogi, koji tobože podržavaju Nikolića, razočarali trenutnim razvojem situacije, jer su se ponadali da bi Nikolićeva smrt mogla da izazove haos i anarhiju u Srbiji i zaustavi njeno kretanje ka Evropi.

Drašković, koji je i sam štrajkovao glađu 1993. godine, smatra da je takva vrsta protesta legitiman način borbe. "Odluka gospodina Nikolića da stupi u takav štrajk je njegov izbor na koji je on imao pravo, postavljanje cilja za takvu odluku je takođe njegovo pravo. A da li će se to pretvoriti u političku ili ličnu dobit za njega, ili nešto suprotno, to je već drugo pitanje", kazao je predsednik SPO-a.

Nikolić je počeo štrajk glađu i žeđu u subotu ujutro, tražeći raspisivanje prevremenih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: