Lajčak neće i Kosovo

Izvršni direktor za Balkan, Rusiju i Istočno partnerstvo EU Miroslav Lajčak neće biti izaslanik EU za Kosovo, jer ima isuviše svog posla.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2011.

16:48

Default images

"Vesti u medijima nisu zasnovane na realnosti - neću preuzeti tu funkciju. Imam dovoljno radnih obaveza i na svojoj sadašnjoj funkciji", saopštio je bivši šef slovačke diplomatije.

Vest da bi Pitera Fejta na funkciji izaslanika Unije za Kosovo krajem aprila - makar privremeno, dok se ne izabere novi, mogao da zameni upravo Lajčak pojavila se u više medija, ali danas ju je Lajčak demantovao.

Uz te vesti su počela i nagađanja šta bi njegovo imenovanje značilo za proces priznavanja nezavisnosti Kosova, budući da je Lajčak, kao ministar inostranih poslova Slovačke, čvrsto branio stav svoje zemlje da Kosovo ne prizna jer je Bratislava uverena da je nezavisnost Kosova u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: