Uhapšeni zbog šverca tone kokaina

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da su u saradnji sa BIA uhapšene tri osobe zbog krijumčarenja 990 kilograma kokaina u septembru 2009. godine.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.04.2011.

15:39

Default images

Uhapšeni su Boban S. iz Vranja, Marko D. iz Beograda i Aleksandra M. iz Vranja.

Taj kokain je polovinom oktobra 2009, kao deo ukupne količine od 2.174 kilograma, zaplenjen na jahti "Maui" u Urugvaju, povodom čega se već vode krivični postupci u Srbiji, Italiji, Sloveniji, Brazilu i Urugvaju.

U saopštenju se navodi da su Boban S. i Marko D. preko Atine i Rima otputovali u septembru 2009. u Brazil i da je Marko D. tom prilikom koristio britansku putnu ispravu na ime Peter Arnold na kojoj je bila njegova fotografija, dok je Boban S. koristio putnu ispravu Slovačke Republike na svoje ime jer je i njihov državljanin.

Navodi se da je Boban S. u Slovačkoj posedovao stan koji su kao svoje prebivalište prijavili Darko Šarić i Bojan Stanojković.

U toku su pretresi više stanova i poslovnih objekata u Beogradu i Vranju koje su koristila ova lica, navodi se u saopštenju.

Nakon završenog pretresa oni će biti saslušani u svojstvu osumnjičenih, a potom u roku od 48 časova privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, piše u saopštenju.

Pored Tužilaštva, u pretkrivičnom postupku je učestovala Bezbednosno-informativna agencija.

Podsetimo, Bezbednosno-informativna agencija i američka agencija za suzbijanje narkotika DEA zaplenile su u oktobru 2009. godine, više od dve tone kokaina na jahti "Maui" u Urugvaju, za šta je optužena kriminalna grupa Darka Šarića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: