Zoran Dragišić osniva stranku

Profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu Zoran Dragišić napustio Socijaldemokratsku partiju Srbije Rasima Ljajića i osniva stranku Radničko-seljački savez.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.04.2011.

18:55

Default images

On je dnevnom listu "Danas" rekao da će podržati miting Srpske napredne stranke, zakazan za subotu, 16. aprila.

Dragišić, jedan od osnivača Socijaldemokratske partije, rekao je da je rad te stranke "zamro" i da se njen Glavni odbor praktično ne sastaje.

On je rekao i da nije formirano ni predsedništvo, a da opštinski odbori postoje samo u "virtuelnom smislu".

Dragišić je najavio da će "sa nekoliko prijatelja" osnovati stranku Radničko-seljački savez, koja će se, kako kaže, boriti za socijalnu pravdu.

Vlada Srbije vodi zemlju u sunovrat, smatra on i navodi da država u kojoj radnici i seljaci nisu organizovani ide u pravcu da postane robovlasničko društvo.

"Vladajuća koalicija je uradila sve što je mogla i više nema ideja kako bi obezbedila bolji životni standard građana. Ne želim da se povučem iz politike, jer bez ozbiljnog aktivizma u toj oblasti najugroženiji slojevi, poput seljaka i nezaposlenih, ne mogu da očekuju boljitak", smatra Dragišić.

Kao razlog za osnivanje stranke naveo je da u Srbiji postoji potreba za socijaldemokratskom opcijom, jer prema njegovom mišljenju radnici, nezaposleni i seljaci nisu dovoljno zastupljeni na političkoj sceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: